bootstrap buttons

AANBOD (klik of foto voor meer info)  

Mobirise

Aanschaf van een hond 

Advies bij aanschap van een pup, oudere hond, hond uit asiel, ... 

Mobirise

Gedragsbegeleiding 

Hulp bij allerlei gedragsproblemen: trekken leiband, niet zindelijk, agressie, ...

Mobirise

Opvoedings- en trainingsbegeleiding 

Tips, advies en oefeningen hoe je hond op te voeden en te trainen. 

Aanschap van een hond

Het al dan niet aanschaffen van een hond moet goed overwogen worden. Want een hond haal je in huis voor vele jaren. Bezint eer ge begint!

Een hond kost tijd.
Denk maar aan: dagelijks uitlaten, wandelen, opvoeden, verzorgen, aandacht geven, spelen, …
Een hond kost ook geld.
Niet alleen de aanschaf maar ook voeding, bezoek aan dierenarts, medicatie in geval van ziekte, bezoek aan hondentrimmer, hondenpension als je met vakantie gaat, verzorgingsproducten (anti-vlooienmiddel, tekenband,…), eventueel cursussen, hondenschool, aanschaf materiaal (leiband, binnenhuiskennel, speelgoed), …
Ook moet je rekening houden met je hond bij het plannen van vakantie. Zorg ik voor opvang, neem ik de hond mee?
Na rijp beraad ben je toch tot de conclusie gekomen dat je een hond een fijn leven wilt bieden. Geweldig!
En dan komen de vragen:
· Welk ras kies ik of zou best bij me passen?
· Neem ik een pup of kies ik voor een volwassen hond?
· Een reu of een teef?
· …..
Een pasklaar antwoord op bovenstaande vragen is er jammer genoeg niet.

Ook hier is het goed dat je zorgvuldig te werk gaat en je voldoende informeert welk ras het best bij je past en geschikt is voor je levenssituatie. Immers een ras welke van nature uit heel veel beweging en uitdaging nodig heeft zoals bvb een Mechelse herder zal moeilijk kunnen aarden in een klein appartement en met een eigenaar die eigenlijk maar een hond wil als gezelschapdier. Dit is maar een voorbeeld maar zo kan ik er nog een paar opnoemen.  
Ras is ook maar één criterium, de leeftijd van een hond kan een ander criterium zijn. Misschien wil je direct wel een oudere hond in huis halen omdat je dat puppygedoe maar niets vindt. Hiervoor kan je zeker terecht in een asiel waar vele viervoeters zitten te wachten op een nieuw baasje.
Waar je een hond koopt is heel belangrijk want een aantal mensen maken hier een lucratieve en winstgevende bezigheid van, zonder rekening te houden met het welzijn van de dieren.
Je ziet, het kan reeds misgaan vanaf het prille begin en bij de aanschaf van je hond.
Ik kan je mee op weg helpen en samen kunnen we een aantal zaken overlopen welke belangrijk zijn bij de aanschaf van een hond om zo tot een goede beslissing te komen.
Ook indien je een nestje schattige pups weet zitten maar je weet niet goed welke van de pups jij mee naar huis wil nemen, dan kan ik je hierbij adviseren. Het bekijken en testen van pups geeft en heel wat informatie het betreffende karakter van de pups. Zo kan je de pup kiezen die het beste bij jou past.
Bij de keuze van een asielhond doen we meestal een aantal gedragstesten gezien deze honden reeds een achtergrond hebben. We moeten zeker zijn dat de gekozen hond goed bij jou en je gezin past. Laat je niet afschrikken, vele asielhonden zijn perfect herplaatsbaar mits goede begeleiding.

Gedragsbegeleiding.

Zowel met kleine als meer ernstige gedragsproblemen kan je bij “Mijn Leuke Hond” terecht.

Hoe ga ik te werk?

Allereerst kom ik bij jou thuis op huisbezoek voor een gesprek, dit om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de klacht(en), het gedrag en zijn onderliggende oorzaken. Tijdens dit bezoek kunnen ook een aantal testen uitgevoerd worden, dit afhankelijk van het probleem.

Je mag rekenen dat dit bezoek ongeveer anderhalf uur duurt.

Het best is dat dit bezoek doorgaat in de eigen leefomgeving van de hond daarom kom ik bij je thuis. Zo kan het “wangedrag” ten volle geobserveerd worden.

Op basis van de bekomen gegevens kan een diagnose en prognose opgesteld worden.

Het kan zijn dat er geen therapie moet opgestart worden.
Vele problemen kunnen al opgelost worden met enkele veranderingen. In de meeste gevallen is één adviesconsult en enkele maatregelen reeds voldoende om het probleemgedrag onder controle te krijgen en/of te doen afnemen.

Is het probleemgedrag van dien aard dat gedragstherapie noodzakelijk is, dan wordt er in samenspraak met jou, een behandelingsplan opgesteld. Dit omvat een uitgestippeld stappenplan, met een duidelijke weergave van de te ondernemen acties, de training, de duur,…

Hieronder enkele veel voorkomende gedragsproblemen die succesvol te behandelen zijn:
* Niet alleen kunnen zijn
* Opspringen
* Onzindelijkheid
* Overmatig aandacht opeisen
* Vernielzucht en sloopgedrag
* Overmatig blaffen
* Agressie naar mensen, honden, .

Belangrijk!
Een gedragsprobleem kan ook een medische oorzaak hebben. Ga daarom eerst eens langs bij uw dierenarts om hierover uitsluitsel te krijgen.

Opvoedings- en trainingsbegeleiding

Voor alles is een eerste keer, dit geldt ook voor mensen welke een eerste hond aanschaffen. Dit is hun eerste ervaring met het opvoeden van de hond.

Hoe begin ik eraan?
Een spreekwoord zegt "'Men leert door schade en schande". Best dat je dit vermijdt en dat je jezelf voldoende voorbereid hebt, op het moment dat je viervoeter voor de deur staat.
De opvoeding begint op dag één dat je een hond in huis haalt.
Indien je een pup hebt begin je bijna met een onbeschreven blad. Een pup doet reeds zijn eerste levenservaring op in het nest bij de fokker maar vanaf dan is het aan jou.


 

Als je een oudere hond neemt of een hond uit het asiel, dan heeft deze reeds een achtergrond en levenservaring. Deze kan positief zijn maar ook negatief, daar zal je dus rekening moeten mee houden.

Met het volgen van een aantal basisprincipes en richtlijnen kom je al heel ver.

Tegenwoordig is ook tonnen informatie te vinden op het internet, we worden overspoeld met adviezen via tijdschriften en televisie, op tientallen discussiefora beschrijft iedereen zijn ervaring en/of problemen, ...
Een hond zou er haar pups niet meer in vinden, wat is nu juist of onjuist ???
Gelukkig is er ook nog duidelijke en juiste informatie, daarvoor kan je bij “Mijn Leuke Hond” terecht.

Adres

Akker 1C 
9991 Adegem 

Contact

Email: info@mijnleukehond.be
Tel: +32 (0) 473 581402